Котор Варош у срцу братских општина и бројних гостију

Котор Варош у срцу братских општина и бројних гостију


КОТОР ВАРОШ, 26. АПРИЛА – Да је Котор Варош град отвореног срца и добре душе увјериле су се бројне званице из Републике Српске, Србије и Црне Горе, које су присуствовале обиљежавању Дана општине – 24. априла.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић је честитао начелнику Сакану и његовим сарадницима на постигнутим резултатима у протеклом периоду, те бројним пројектима и активностима које је општинско руководство започело у циљу снажнијег развоја и квалитетнијег пружања услуга и задовољавања својих потреба.

Током боравка у Котор Варошу увјерио сам се да ова локална заједница има снажан потенцијал и да је с разлогом носилац престижног БФЦ сертификата. Наша сарадња траје више од 40 година и поносни смо на ту чињеницу. О гостопримству људи овога краја је сувишно причати, јер су још једном показали да су одлични домаћини. Искористићу прилику да, уочи почетка туристичке сезоне, позовем све Которварошане да љетују у нашем Херцег Новом и да се осјећају као код своје куће“, нагласио је Катић.

Herceg Novi

У званичној делегацији братске општине Херцег Нови били су и потпредсједници општине Милош Коњевић и Мирко Мустур.

Одборници Скупштине општине Параћин, који су присуствовали Свечаној академији, са нескривеним емоцијама су говорили о гостопримству Которварошана.

„Увијек се фантастично осјећамо у нашем братском Котор Варошу, носимо лијепе успомене, јер се домаћини у организационом смислу потруде да све буде доведено до савршенства. Оно што је видљиво јесте да су релизовани бројни пројекти на задовољство свих становника, а наша је обавеза да његујемо братске односе и интензивирамо одређене видове сарадње у наредном периоду“, рекао је одборник СНС-а у Скупштини општине Параћин Пуниша Гајић.

Paraćinci

Новоименовани директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац је истакао да општина Котор Варош може бити поносна на остварене резултате од протеклог Дана општине до данас.

Увјерен сам да ће актуелно руководство наставити радити на стварању повољног амбијента за живот и рад и на тај начин успјешно остваривати улогу које локалне заједнице имају у сваком друштву, као главни покретачи и носиоци цјелокупног привредног и друштвеног развоја“, поручио је Ђедовац.

Đedovac i Sakan

Градоначелник највећег града у Српској Драшко Станивуковић је нагласио да Бањалука са општином Котор Варош његује добре, пријатељске односе.

Бањалука и Котор Варош, са начелником Зденком Саканом на челу, његују пријатељске односе које настојимо још више учврстити у будућности. Свим мјештанима општине Котор Варош честитам Дан општине и желим много успјеха, среће, економски напредак и просперитет“, закључио је Станивуковић.

Draško i Sakan

Свечаној академији су присуствовали и предсједник Скупштине пријатељске општине Жабаљ, представници Владе Републике Српске, Федерације БиХ и покрајинског секретаријата за културу, начелници сусједних општина Теслић и Кнежево, предсједник СО Челинац и бројни други гости из политичког и друштвеног живота Котор Вароша и Републике Српске.

Maglov i Sakan

Срце је пуно када су гости презадовољни и носе лијепе успомене из града на обалама Врбање, а до наредног Дана општине остају успомене, а ријечи подршке требају да буду мотив и подстрек за даљи просперитет општине.