Честитка начелника Сакана поводом Дана општине


Поштоване Которварошанке и Которварошани,

Са поносом могу рећи да је Котор Варош отворен град за све који у њему желе да живе, стварају, инвестирају.

Општина Котор Варош испунила је услове БЕ ЕФ ЦЕ ресертификације, којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем са изузетно високом оцјеном.

Чињеница да општина има овај сертификат говори потенцијалним инвеститорима да се ради о локалној заједници која је оријентисана ка потребама и захтјевима привредника.

У Котор Варошу је тренутно 5.300 запослених, од чега чак 3.000 у кожарско-прерађивачкој индустрији.

Препознати смо као једна од најефикаснијих локалних заједница.

Општина Котор Варош настоји градити своју будућност у духу богате традиције и угледног индустријског града, а истовремено одговорити свим захтјевима модерног доба и потребама својих грађана.

Увјерени смо да то добро чинимо на задовољство наших мјештана, а у погледу прилагођавања општине изазовима будућности тежиште стављамо на јачање привредне основе, јачање финансијске снаге буџета и рјешавању свих проблема у нашој надлежности.

Као што смо то чинили и раније посебну пажњу усмјерићемо на одржавање таквих друштвених односа, на нивоу локалне заједнице, који ће обезбједити да Котор Варош остане синоним за мир, толеранцију и компромис, напредак и развој.

Као први човјек општине Котор Варош користим прилику да кажем да сам поносан на све наше привреднике, спортисте, ученике, студенте, појединце и организације, који у овим тешким временима постижу значајне резултате, и тако на најбољи могући начин промовишу нашу локалну заједницу.

Драги суграђани, желим захвалити на вашој подршци, јер само заједничким радом, међусобним разумијевањем можемо градити бољу будућност за себе и своју дјецу.

У име општине Котор Варош овом приликом захваљујем се свима онима који свакодневно дају свој допринос да Котор Варош постане бољи и да сви заједно озбиљно и одговорно радимо за добробит наших грађана.

У име општине Котор Варош, у име својих сарадника и своје лично име, желим свим суграђанима да честитам 24. април – Дан општине наше локалне заједнице.