Которварошани други у Приједору


КОТОР ВАРОШ, 14. МАЈА – Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су друго мјесто у конкуренцији осам екипа на 1. међународном турниру ветерана, који је одржан поводом Дана града Приједора у спортској дворани „Младост“.

У групној фази су надвисили екипе из Брчког /3:1/ и Љубљане /2:0/, док су поражени од састава Национални парк /НП/ „Козара“ резултатом 2:0.

Nagrade pojedinci i ekipe

Као другопласирани тим групе „Б“ у полуфиналу су након бољег извођења седмераца савладали домаћи састав Градске управе Приједор резултатом 3:1, у регуларном дијелу меча је било 0:0.

Нажалост, због повреда Столића и Теиновића финални меч није одигран, тако да је пехар за прво мјесто припао играчима НП „Козара“, који су у полуфиналу били бољи од општине Нови Град /3:1/, иначе трећепласираном саставу на турниру.

Najbolji golman

За најбољег играча турнира проглашен је Младен Максимовић /Љубљана/, епитет најбољег стријелца је понио Владимир Лазић /НП Козара/, признање за најбољег голмана припало Дејану Керезовићу /Котор Варош/, док је награда за фер плеј додијељена екипи Апатина.

„Успјели смо да наставимо низ добрих резултата и са врло јаког и престижног турнира кући се враћамо са пехаром за друго мјесто. Поласкан сам признањем за најбољег голмана, али ово је успјех комплетне екипе, јер су сви пружили и више од максимума“, рекао је Керезовић.

Pehar za drugo mjesto

Представник Которварошана Слободан Петровић је на заједничкој вечери по завршетку турнира уручио пригодне поклоне свим екипама и домаћину пожелио да овај турнир прерасте у традицију, јер то град Приједор заслужује.

„Честитке Горану Бујићу на организацији, јер окупити осам екипа из Словеније, Србије и Републике Српске није мала ствар. Показали су се као истински домаћини, како на терену тако и у трећем полувремену, и зато са нестрпљењем ишчекујемо нова дружења са пријатељима из Саничана и Приједора“, истакао је Петровић и додао да ће средином јуна спортски амбасадори Котор Вароша увеличати јубилеј сто година постојања Фудбалског клуба Бачка из Ђурђева.

Zajednička

Поред награда и признања Которварошани носе лијепе успомене из града на Сани, а позиве су добили из Брчког и Новог Града за нова дружења у овој години и тако потрвдили да су захваљујући карактеру и, прије свега, људским особинама радо виђени гости у свакој локалној заједници.