За пројекте младих 27.090 КМ


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈУНА – Омладинска банка ће у наредна три мјесеца финансирати реализацију десет пројеката и два микробизниса неформалних група младих са подручја општине Котор Варош, чија је укупна вриједност 27.090 КМ.

Ријеч је о пројектима који ће директно или индиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Oml. banka 1

Жељко Пауковић, директор програма Фондације “Мозаик”, у чијем саставу је Омладинска банка, истакао је да је укупна вриједност десет пројекта и два микробизниса 18.400 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош /10.640 КМ/ и Фондација “Мозаик” /7.760 КМ/, а неформалне групе младих су обезбиједиле додатна средства мобилизацијом локалних ресурса /8.690 КМ/.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку. Радује ме њихова велика заинтересованост и зато смо издвојили додатна средства за пројекте који ће бити реализовани“, закључио је Сакан.

Oml. banka 2

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта “Пета конвенција младих у Котор Варошу”, који има за циљ да окупи и презентује успјешне младе Которварошане и на тај начин им пружи подршку и мотивише друге на успјехе у својим областима.

Реализацијом пројекта “Развој рекреативних активности на подручју општине Котор Варош” ријешиће се проблем недостатка спортско-рекреативних активности за младе.

У оквиру пројекта “Омладинска теретана” млади ће добити простор гдје ће моћи радити на свом физичком развоју и спортском напретку.

Oml. banka 10

“Набавка канти за отпад” је пројекат који има за циљ уређење аутобуских стајалишта, шеталишта и школских дворишта постављањем канти за отпад.

“Сигурнија будућност” је пројекат који ће допринијети заустављању вршњачког насиља у школама.

“Уредимо излетиште лаушке ријеке” подразумијева уређење излетишта на ријеци у Лаушима у мјесној заједници Масловаре.

Пројектом “Подршка учењу у свим годишњим добима” побољшали би се услови рада ученика и професора у Средњошколском центру “Никола Тесла”.

Oml. banka 9

Пројекат “Едукација дјеце о одржавању оралне хигијене и превенцији каријеса” има за циљ едуковања дјеце са подручја општине о оралној хигијени и превенцији.

“Промоција и афирмација квалитетног музичког садржаја” је пројекат који има за циљ стварање услова за садржајнији живот младих музичара уз организацију музичких вечери.

“Промоција туристичке понуде општине Котор Варош” је пројекат којим се жели приказати све љепоте и туристички потенцијали општине Котор Варош.

Oml. banka 12

Микробизнисе ће реализовати Срђан Максимовић /отварање угоститељског објекта/ и Милош Чупић /набавка уређаја 3Д принтер/.