У Црвеном крсту поносни на остварене резултате


КОТОР ВАРОШ, 27. ДЕЦЕМБРА – На сједници Управног одбора которварошког Црвеног крста закључено је да је година на измаку била више него успјешна у погледу реализације бројних активности.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Санела Кучук истакала је да су остварени одлични резултати на плану добровољног давалаштва крви, а поготово у раду са младима и омасовљавању организације.

Уз подршку општине и донатора постигли смо одличне резултате на здравственом и социјалном плану. Посебно смо поносни на све већи број младих суграђана, који се редовно одазивају на наше акције”, рекла је Кучукова и додала да је у овој години прикупљено 470 доза драгоцјене течности.

1

По њеним ријечима значајан искорак је направљен и у организацији кампа подмлатка Црвеног крста, који је ове године у Товладићу окупио 40 младих волонтера из Челинца, Кнежева и Котор Вароша.

Чланови Управног одбора су усвојили план рада и финансијски план за 2024. годину.

Druženje 1

Као приоритете у наредној години Кучукова је је издвојила рад на омасовљавању и јачању постојеће мреже основних и мјесних организација Црвеног крста на подручју општине.

Нарочита пажња биће посвећена раду са младима, односно развијању осјећаја хуманости и бриге за социјално угрожене категорије друштва”, нагласила је Кучукова.

Druženje 2

На заједничком дружењу чланова Црвеног крста, волонтера и бројних пријатеља ове организације уручене су захвалнице и пригодни поклони за појединце који су пружили немјерљив допринос у раду општинске организације Црвеног крста Котор Варош.