СРД “Котор Варош” и ЛУ “Борчићи” побједници “Котлићијаде 2014”


Поводом Дана општине на которварошком купалишту Бјелине одржана је традиционална “Которварошка котлићијада”, на којој је учествовало 69 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. Ни киша није омела такмичаре и публику да својим присуством увеличају најпосјећенију манифестацију у региону у припремању ловачког и риболовачког котлића. Најбољу риболовачку чорбу припремила је екипа СРД Котор Варош, друга је била екипа рекреативаца Слатки Грех, а треће мјесто је освојио други састав которварошких риболоваца.

DSCN1335
DSCN1339
DSCN1338
DSCN1350
DSCN1343
DSCN1344
DSCN1336
DSCN1347
DSCN1342
DSCN1348
DSCN1349

Винко Микић, капитен побједничке екипе, је истакао да је његово дугогодишње искуство у припремању рибље чорбе било пресудно у освајању првог мјеста. Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови Ловачког удружења “Борчићи” из Шипрага, друго мјесто припало је екипи римокатоличког Жупног уреда, док је треће мјесто освојила екипа КП Бобас.

Члан побједничке екипе Горан Брљић нам је рекао да је ово заслуга комплетне екипе, већином ловаца, који су одабралаи праву дивљач за припрему. Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је уручио је пехаре, дипломе и награде најбољим екипама и изарзио задовољство бројем екипа.
И поред кише која нас је ометала ми смо имали више екипа него прошле године, а радује нас што је и у ревијалном дијелу наступило преко 20 екипа. Ово је традиционална манифестација која има међународни карактер“, додао је Вучановић.
Осим 69 екипа у такмичарском дијелу још 20 екипа је припремало котлиће ван конкуренције, а свима њима су уручене захвалнице, док је 12 специјалних признања додијељено гостима из других градова и иностранства.

“Которварошку котлићијаду” организовали су которварошко Спортско риболовно друштво Котор Варош и Ловачка удружења са подручја општине,  а покровитељ је била општина Котор Варош.