Начелник Сакан организовао пријем за которварошке џудисте


КОТОР ВАРОШ, 26. ЈАНУАРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем и новчано наградио чланове Џудо клуба „Младост“ Котор Варош, освајаче бронзаних медаља на Балканским шампионатима.

Сакан је похвалио резултате которварошких џудиста, истучући да су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да их новчано наградим за успјехе које су постигли, али и да их подржим у настојању да нашу локалну заједницу достојно представљају на предстојећим домаћим и европским такмичењима“, истакао је Сакан и додао да је ријеч о најуспјешнијем домаћем спортском колективу, чији су чланови освојили 17 балканских медаља у послијератном периоду.

1

Пријему су присуствовали Сара Марић, вишеструка шампионка Српске и БиХ у конкуренцији млађих сениорки, бронзана на Балканском првенству у Турској и на Европском купу, Ања Смиљић, неприкосновена у Републици Српској и БиХ у конкуренцији старијих пионирки и трећепласирана на Балканском шампионату у Подгорици, те Јован Сердар, који је такође освојио треће мјесто у екипној конкуренцији на Балканској смотри одржаној у Турској .

Захвални смо начелнику што је препознао наш труд и рад у континуитету, као и број освојених медаља и шампионске титуле, а његова подршка ће нас мотивистаи да наставимо достојно да репрезентујемо наш клуб и локалну заједницу на наредним такмичењима“, поручили су џудисти „Младости“.

2

Тренер Џудо клуба Младост Борислав Богданић је упознао Сакана са чињеницом да овај клуб егзистира од 1976. године и да сваке године освајају прегршт медаља на разним турнирима.

Прошла година је била најуспјешнија у клупској историји у погледу остварених резултата, јер смо освојили 229 медаља на домаћој и 5 на међународној сцени. То је доказ да радимо квалитетно и напорно, поготово са младим џудистима, пред којима је свијетла будућност“, нагласио је Богданић.