Сађење цвијећа за љепши Котор Варош


„Уљепшајмо наш град, посадимо цвијеће и очистимо смеће“ назив је традиционалне маниФестације коју сваке године организује которварошки Еко опстанак. У акцији сађења цвијећа на јавним површинама учествовали су чланови Еко опстанка и еколошке секције Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош.

DSCN1373
DSCN1376
DSCN1382
DSCN1377
DSCN1379
DSCN1381

У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош активисти Еко опстанка сваке године посаде 1000 комада садница на одређеним локацијама у граду. Руже, кадиФе, ледењаци и остало прољећно цвијеће су уљепшали простор испред зграде општинске управе, спомен костурнице, споменика палим борцима, на острву испред аутобуског стајалишта и у дворишту Основне школе „Свети Сава“.

Како нам је рекла Драгица Петровић, предсједник скупштине Еко опстанка, ове акције доприносе љепшем изгледу Котор Вароша, а на тај начин се анимира и остало становништво да уреди своја дворишта.

Еко опстанак је ову акцију организовао у сарадњи са локалном управом, која је обезбиједила прољећне саднице и тако дала значајан допринос“, истакла је Драгица Петровић.

СтеФан Ждерић из еколошке секције ОШ „Свети Сава“ нам је рекао да ова акција има за циљ да пробуди свијест свих грађана у намјери да будућим генерацијама остављамо љепши и чистији Котор Варош.

Еколошки покрет “Еко опстанак” ће до краја ове године реализовати одређене пројекте на тему промоције туристичких потенцијала општине Котор Варош.