Невладиним организацијама 10.000 КМ

Невладиним организацијама 10.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 10. МАЈА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је данас уговоре о финансирању десет пројеката невладиних организација регистрованих у овој општини, за чију ће реализацију из општинског буџета бити издвојено 10.000 КМ.
20240510_095747

Сакан је нагласио да је ријеч о пројектима из области културе, спорта и екологије.

У складу са могућностима подржавамо пројекте невладиног сектора у Котор Варошу и стварамо све неопходне механизме да би невладин сектор био у служби развоја ове локалне заједнице“, истакао је Сакан.

Удружењу грађана „Центар за обнову и развој села” Крушево Брдо су одобрена средства за реализацију пројекта „Подршка младима у очувању традиције“.

Планинарско друштво „Механизам“ ће реализовати пројекат „Планинарска стаза Котор Варош-Виленска Врела“, док ће Удружење жена „Венера“ одобрена средства искористити за опремање канцеларије.

„Центар за европске интеграције Републике Српске“ ће радити на заштити дјеце и младих од опасности на интернету, фудбалски ветерани Котор Вароша ће промовисати спорт и рекреацију у оквиру пројекта „Буди спреман да помогнеш“, док ће Омладински центар „Пета страна свијета“ радити на активизму младих.

Бригу о уређењу потока „Узломац“ ће водити чланови Удружења грађана „Змајевац“ из Савића, о уређењу корита Бурачке ријеке стараће се чланови Удружења грађана „Бурча“, за јачање капацитета омладинских организација задужено је Удружење грађана „Херој“, а Удружењу грађана „Срећа“ из Ободника одобрена су средства за пројекат „Чувајмо традицију од заборава“.