Саобраћајна повезаност важна за развој Котор Вароша


КОTОР ВАРОШ, 5. ЈУНА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је значај реконструкције дијела магистралног пута Бањалука – Tеслић, који пролази кроз градско подручје Котор Вароша, како би се ова општина повезала са другим дијеловима Српске.

1

Чубриловић је рекао да је саобраћајна повезаност један од најважнијих услова за привредни и укупни развој, те изразио задовољство јер је завршена друга фаза санације овог дијела магистралног пута.

Обавеза нам је да нашим грађанима обезбиједимо нормалне услове за живот и рад, како би остали на овим просторима и заснивали своје породице, а један од начина је и тај да улажемо у саобраћајну инфраструктуру“, рекао је Чубриловић, који је данас посјетио локацију радова на овој саобраћајници.

Он је навео да је друга фаза санације обухватила око километар саобраћајнице, у шта је уложено око 320.000 КМ.

“План је да наставимо са санацијом ударних рупа у правцу Бањалуке и сигуран сам да у сарадњи са локалном заједницом и јавним предузећима можемо остварити велике и значајне резултате”, рекао је Чубриловић.

3

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је санација ове саобраћајнице дуго ишчекивана, те да ће допринијети бољем животу становника општине.

Ово је наша жила куцавица и њена санација представља велику подршку овој локалној заједници“, истакао је Сакан.

Он је захвалио ресорном министарству и предузећу “Путеви Републике Српске”, које је инвеститор радова, за подршку у реализацији овог пројекта.