Волонтери Црвеног крста у акцији прикупљања помоћи


КОТОР ВАРОШ, 18. МАЈА  – На подручју општине Котор-Варош ситуација настала због поплава се полако смирује, а захваљујући ангажману свих служби на терену проходни су путни правци ка Бањалуци и Добоју.

crvemo klrst 1
cerveni asdf
crveni krst
crveni krst4

Ријека Врбања се на подручју општина Котор Варош и Челинац у потпуности повукла у своје корито, а снабдијевање водом и електричном енергијом је уредно у већини домаћинстава. Волонтери Црвеног крста прикупљају помоћ неопходну за становништво у најугроженијим подручјима.
Како нам је рекао секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић волонтери обилазе најугроженије мјеста и становништву достављају пакете хране и питке воде. Екипе се ангажоване на диструбицији неопходне помоћи у мјесним заједницама Масловаре, Грабовица, Липље, Шипраге и Забрђе, као и у засеоцима Товладић, Шибови и Ново Село.

У току данашњег дана механизација ће радити на отклањању наноса блата и муља према сеоским подручјима. По ријечима начелника општине Далибора Вучановића путни прваци према најугроженијим засеоцима и селима ће бити оспособљена, што ће олакшати екипама Црвеног крста да испоруче храну и пиће најугроженијем становништву.

Мостове на подручју Мјесне заједнице Грабовица је однијела ријека Врбања, а на подручју Мјесне заједнице Шипраге ситуација је критична јер су однесени мостови на рјечици Црквена. На подручју Масловара мјештани санирају штете од поплава и клизишта, а очекују помоћ механизације у рашчишћавању насталих одрона.