Отворена Ликовна колонија “Котор Варош 2024”


КОТОР ВАРОШ, 26. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је на игралишту ЈУ “Центра за културу, спорт и информисање” отворио Ликовну колонију, која је окупила 12 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Сакан је рекао да је циљ колоније да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу, тако и у околини.

1

Умјетници ће током тродневне ликовне колоније имати задатак да насликају по два платна користећи техмике акрил и уље на платну, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

Вјерујем да ће пронаћи инспирацију у самој природи, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду. Ми смо поносни на све наше културне догађаје, па тако и на овај и трудимо се, као локална заједница, подржати их“, поручио је Сакан.

2

Иницијатор ове манифестације Горан Чупић рекао је да ће умјетници током колоније моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и да настала дјела изложе.

Захваљујући Ликовној колонији Котор Варош постаје средиште умјетничке размјене и стварања, а вјерујем да ће придонијети и ширењу љубави према умјетности и култури уопште“, нагласио је Чупић.

4

Учесници седме ликовне колоније су: Горан Чупић, Бранко Русмир, Маријана Тепић, Анастасиа Станић, Дара Божичковић, Ана Каламанда, Милица Столић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Ријалда Алић и Горјана Буквић.

Организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2024” су Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање” и општина Котор Варош.