Основци из Котор Вароша побједници такмичења “Мисли мине”


КОTОР ВАРОШ, 05. ДЕЦЕМБРА – Екипа Основне школе /ОШ/ “Свети Сава” из Котор Вароша побједник је општинског такмичења “Мисли мине” за основце, које је одржано данас у просторијама Црвеног крста Котор Варош.

ck1

Друго мјесто освојила је екипа ОШ “Петар Петровић Нјегош” Масловаре, а треће ОШ “Петар Кочић” Шипраге. Побједничка екипа стекла је право наступа на регионалном такмичењу, које ће се одржати 10. децембра у Прњавору.
Члан побједничке екипе Ведрана Радмановић је истакла да је ово тимски успјех и да се исплатио напоран рад у протекла два мјесеца.
Заслужено смо понијели епитет најбоље екипе, јер смо кроз усмени дио, слагалицу и пантомиму освојили максималан број бодова и са доста оптимизма путујемо у Прњавор на регионално такмичење”, рекла је Радмановићева.
Према ријечима секретара Општинске организације Црвеног крста Дервента Борислава Брборовића, такмичење је организовано у оквиру обиљежавања Неђеље опасности од мина.
Ученици су показали добар ниво знања и вјерујемо да ће побједничка екипа имати успјеха на регионалном такмичењу. За прва три мјеста уручили смо дипломе, захвалнице за све учеснике такмичења, као и скромне поклоне наше организације“, рекао је Брборовић.
Квиз такмичењу основаца је претходило стручно предавање о заосталим минско-експлозивним средствима, које има за циљ да скрене пажњу младих на постојање и опасност још присутних многобројних минских поља.