Промовисана књига „Укус зреле малине“


КОТОР ВАРОШ, 28. МАЈА – У амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“ у Котор Варошу вечерас је одржана промоција књиге Борице Перишић – Ђекановић „Укус зреле малине“.

DSCN3421
Ријеч је о збирци љубавне поезије која је настала инспирацијом љубавних тренутака у животу ауторке, која већ 23 године живи у Њемачкој и члан је Удружења књижевника „Урпут“из Штутгарта. Књига садржи 40 пјесама и исто толико размишљања.
Ова књига ће се многима допасти јер говори о потреби да се буде вољен. То је поезија пуна чежње и бола. Али љубав је и својеврсна побуна. Никада не знамо када ће нас обузети и колико смо спремни за давања“, истакла је Борица Перишић – Ђекановић.
Ово је друго њено дјело након што је прије три године издала своју прву књигу, збирку дјечијих пјесама под називом „Кад траве замиришу“.
Рецензент Дара Стојиљковић је рекла да ауторку познаје двије године и да њене пјесме на један префињен начин говоре о љубави.
То је космичка љубав, јер ако неко пати онда и космос пати. Борица је пуна живота и можда је њена патња имагинарна, али она тако боље упознаје себе и своје могућности“, нагласила је Стјиљковићева.

DSCN3422
О књизи су још говорили професори Василије Каран и Емина Ђубо.
Промоција књиге Борице Перишић-Ђекановић биће одржана и у Бањалуци у суботу 30. маја са почетком у 19:00 часова у Светосавском културном клубу.