Почео камп подмлатка Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 29. ЈУНА – У присуству бројних званица и младих црвенокрсташа у Товладићу код Котор Вароша је данас свечано отворен Међуопштински камп подмлатка Црвеног крста Котор Варош – Прњавор “Товладић 2015”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Управник овогодишњег кампа “Товладић 2015”, који ће трајати до 6. јула, је Здравко Козаревић из Прњавора, а на кампу укупно борави 40 малишана из Котор Вароша и Прњавора.
По ријечима секретара Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислава Брборовића у наредним данима млади црвенокрсташи ће стицати знања путем низа курсева и радионица, као што су: пружања прве помоћи, реалистички приказ повреда и обољења, упознавање са вриједностима покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и анимација.
Радионице и курсеве ће водити искусни просвјетни радници и инструктори из реда омладине Црвеног крста, који су своја знања стекли на бројним камповима“, рекао је Срни Брборовић.
Ово је добра прилика да се младима понуди несвакидашњи начин дружења и учења како би на прави начин усвојили вриједности хуманости и солидарности.