Усвојена Ревидована стратегија развоја општине


КОТОР ВАРОШ, 9. ЈУНА – Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњем засједању усвојили Ревидовану стратегију развоја општине Котор Варош за период 2016-2020. године, са побољшаним приједлозима од значаја за развој општине.
DSCN4889
Општина Котор Варош је уз подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), Развојног програма Уједињених народа (УНДП) и Швајцарске владе, током прошле године, провела независну евалуацију Стратегије развоја општине 2010-2020, и на основу резултата и препорука провела процес ревизије стратегије.
Донесен је и закључак да се упути апел Министарству саобраћаја и веза Републике Српске за наставак модернизације регионалног пута Р-413 Котор Варош – Кнежево, као и за асфалтирање дионице пута Вагани – Варјаче – Ђурашиновићи у дужини од 2 километра.
Локални парламент је дао сагласност начелнику општине за потписивање уговора о закупу јавне површине непосредном погодбом са Фабриком дувана а.д. Бања Лука.
Усвојени су извјештаји о раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“, Народне библиотеке и ЈУ Центар за социјални рад, а потребну већину је добио и консолидовани извјештај о извршењу буџета општине Котор Варош за 2015. годину.
Досадашњи одборници СНСД-а Слађана Шубара, Бране Трифковић и Гојко Вученовић данас су и званично напустили тај клуб и убудуће ће дјеловати као одборници ДНС-а.