Помозимо Алмедини Омеровић

Помозимо Алмедини Омеровић


Алмедина Омеровић (24), из Котор-Вароша, од своје шесте године болује од дијабетеса који јој је временом тешко оштетио бубреге, тако да је свакодневно принуђена на перитонеалну дијализу која није дугорочно рјешење.
За скоро двије деценије борбе са дијабетесом, 24-годишња Алмедина Омеровић, из Котор-Вароша, прошла је мукотрпан период. До 14. године је дијабетес некако и држала под контролом, али је последњих година он потпуно уништио бубреге.
Алмедина је студент треће године Пољопривредног Факултета у Бањалуци, са братом и сестром средњошколцима као подстанар живи у неусловној кућици у граду, док су јој мајка и отац у Шипрагама. И мајка јој болује од дијабетеса, а отац је повремено запослен као мајстор.
Читаво своје дјетињство и рану младост Алмедина је провела по болницама. Сада је принуђена да у кућним условима сама себи даје тзв. перитонеалну дијализу.Да би преживјела, љекари јој предлажу трансплатацију бубрега и панкреаса, на клиници у Падови, која кошта 68.000 евра. Алмедина је у контакту са љекарима те клинике и очекује позив за први, преелиминарни преглед, након чега треба да је ставе на листу чекања. Чекање не би требало да траје дуже од неколико мјесеци, након чега би услиједила операција.
Алмедина и њени родитељи толики новац за трансплатацију немају и свака новчана помоћ јој је добродошла.
Здрав човјек има стотину жеља, а болестан само једну. Которварошани ће у наредном периоду покренути низ маниФестација којима желе прикупити одређена средства, а истовремено моле и хуманисте из других градова да им се придруже у овим акцијама.
Ко жели новчано да помогне, банковне инФормације су испод:

АЛМЕДИНА ОМЕРОВИЋ,
МОБИЛНИ: 065 894 972
RAIFFEISEN BANKA, IBAN CODE
BA391613000053539496,
SWIFT CODE RZBABA2S