Учврстити пријатељске односе


КОТОР ВАРОШ, 5. ДЕЦЕМБРА – Делегација општине Котор Варош, предвођена начелником Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Радиславом Петрушићем, је својим присуством увеличала обиљежавање Дана општине Крањ.

DSCN5596

Током боравка у Крању са жупаном Боштјаном Триларом и директорима појединих предузећа и јавних установа је разговарано о сарадњи у области привреде, културе и спорта.

Циљ посјете је био да се успостави ближа и дугорочна сарадња са циљем развијања и јачања међусобних односа на друштвеном, економском, културном, привредном и спортском плану“, истакао је Петрушић и додао да је имао конструктиван разговор са директором Ватрогасног друштва из Крања Томажом Кришељом.

Набавка ватрогасних возила и опреме, као и обука ватрогасаца приликом гашења пожара и спашавања унесрећених је оно о чему смо разговарали. Уласком у Европску унију Словенија мора испуњавати одређене стандарде, а опрема коју користи тамошње Ватрогасно друштво је на највишем нивоу. Они су исказали спремност за сарадњу и наредне године очекујемо конкретне резултате наших разговора“, поручио је Петрушић.

Свечаној академији поводом Дана општине Крањ су, поред наше делегације, присуствовале и делегације побратимских општина и градова Новог Сада, Земуна, Херцег Новог, Пуле и Кочана.