Почела акција „Нисте заборављени“


КОТОР ВАРОШ, 15. ДЕЦЕМБРА – Волонтери Црвеног крста из Котор Вароша почели су са подјелом хуманитарне помоћи за 65 социјално угрожених лица на подручју општине.

Podjela pomoci 2

Волонтери ће овим лицима уручити помоћ у основним прехрамбеним и одијевним артиклима, а за двије социјално најугроженије породице биће обезбијеђен огрев.

Ове активности реализоване су у оквиру хуманитарне акције под називом “Новембар – мјесец которварошке солидарности”, у којој је прикупљено 2.000 КМ. “Надам се да ће ова скромна хуманитарна помоћ бар мало ублажити патње ових породица које живе у изузетно тешким условима и неопходна им је свака врста помоћи“, истакао је секретар которварошког Црвеног крста Борислав Брборовић.

Након посјете најугроженијим становницима мјесних заједница Врбањци и Ободник, волонтери Црвеног крста посјетиће данас у Шипрагама тројицу сиромашних ученика којима ће уручити зимске јакне и обућу. Акција ће бити настављена наредне седмице, када ће волонтери општинског Црвеног крста посјетити угрожена домаћинства у преосталим мјесним заједницама.