КУД „Брио-Рудар“ из Масловара на концерту у Београду


КОТОР ВАРОШ, 20. ДЕЦЕМБРА – Чланови Културно умјетничког друштва /КУД/ „Брио-Рудар“ Масловаре учествовали су на традиционалном концерту у Београду поводом 30 година постојања КУД „Лира фолклор“.

kud-brio 1

Поред Масловарчана и домаћег КУД-а на концерту су учествовали и културно умјетничка друштва „14. фебруар“ из Дебељака (Република Српска) и „Фра“ из Чачка.

По ријечима Милене Богданић, координатора КУД „Брио-Рудар“, ово је био други наступ фолклораша из Масловара на међународној сцени након гостовања у Прагу прошлог мјесеца.

У Београду смо се представили са Играма из Шумадије, а гостовали смо на позив предсједника КУД „Лира фолклор“ Гојка Зорића“, истакла је Богданићева и похвалила гостопримство домаћина.

КУД „Брио-Рудар“ је основан почетком године и тренутно броји око 60 чланова. До сада су имали око 20 наступа у Републици Српској, а жеља им је да у наредној години посјете и упознају културе других земаља.
image-0-02-05-40954bb787be21198b53db695fa1fbb030e7db9056544cacb64b22ed8ea44301-V
У Прагу и Београду смо се представили у најљепшем свијетлу, настојаћемо да у наредном периоду освјежимо репертоар са новим кореографијама и успоставимо контакте са културно умјетничким друштвима из региона“, нагласила је Богданићева.

Приликом посјете пријестоници Србије чланови КУД „Брио-Рудар“ су посјетили Храм Светог Саве на Врачару и стадионе фудбалских клубова Црвена Звезда и Партизан.