Новогодишњи пријем код начелника општине


КОТОР ВАРОШ, 22. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Зденко Сакан уприличио је данас новогодишњи пријем за предузетнике и директоре јавних установа и предузећа, те представнике удружења грађана.
DSCN5645
Сакан је посебно захвалио привредницима који су у овој години остварили запажене резултате и допринијели да се у Котор Варошу смањи број незапослених.

Он је истакао да, упркос тешким времена, которварошки привредници успијевају позитивно пословати.

Сакан је указао да је и ове године настављен тренд запољшавања и да је све мање људи који на Бироу за запошљавање траже посао.
Директор фабрике обуће “Спортек” Мирослав Петрешин је истакао врло добру сарадњу са општином у претходном периоду и напоменуо да су у плану нове инвестиције у 2017. години.
Уложићемо између 7 и 10 милиона евра за нове погоне и изградњу централе за соларну енергију, тако да ћемо крајем идуће године достићи број од 2.500 запослених радника“, рекао је Петрешин.
Власник компаније “Фагус” Мирослав Малијевић је изразио задовољство константним запошљавањем у Котор Варошу, а позитивни трендови улагања ће бити настављени када је у питању ова компанија.
Наше инвестиције у износу од 5 милиона евра су везане за изградњу нове фабрике палета и електране на биомасу“, рекао је Малијевић и додао да је неопходно убрзати модернизацију регионалног пута према Кнежеву.
Директор фабрике обуће “Дермал” Раденко Бубић је најавио проширење производних капацитета и нова запошљавања у Новој години, али је и поменуо проблем недостатка радне снаге у овој локалној заједници.
Закључак привредника и представника Јавних предузећа је да је неопходно у што скорије вријеме ријешити проблем избјегличког насеља и увести видео надзор на одређеним локацијама у граду.

Начелник општине Зденко Сакан је гостима пожелио добро здравље, срећу и успјешно пословање у години која долази.