Побољшати сарадњу са Јавним установама, организацијама и удружењима


КОТОР ВАРОШ, 26. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је новогодишњи пријем за директоре републичких и општинских јавних установа, свештенство и представнике организација и удружења које дјелују на подручју општине.

DSCN5648
Представници пензионера су истакли да је неопходно побољшати положај ове популације и зато очекују већу подршку општинског руководства у наредној години.

Из Удружења породица са четворо и више дјеце „Матица“ су нагласили да се мора повести већа брига о раду овог Удружења, али и о наталитету, те да њихови апели у претходне три године нису наишли на разумијевањелокалне управе.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић се захвалио начелнику општине на позиву и додао да је износ од 8.000 КМ који се издваја из буџета на годишњем нивоу за рад вјерских заједница скроман, али да има разумијевања за ново општинско руководство и вјеру у боље сутра.

Директори образовних институција су пожељели срећу у раду новом начелнику и његовим сарадницима, очекујући подршку у реализацији њихових циљева.

Начелник Сакан је обећао да ће један од приоритета бити заштита крова Аустроугарске школе, која представља дио нашег културног идентитета.

Учестали, а ненајављени, нестанци електричне енергије су један од проблема са којима се сусрећу запослени у Основном суду у Котор Варошу.

Из Удружења логораша су поручили да је досадашња сарадња са општином била непримјетна, те да је неопходно повести рачуна о људима који су преживјели заробљеништва и оне који су оптужени за наводне ратне злочине са подручја општине.

DSCN5657

Уређење грађевинског земљишта на Новом насељу је проблем који ће се ускоро рјешавати, а културни живот је неопходно подићи на виши ниво.

Сви су исказали разумијевање да општински буџет није довољан да задовољи потребе установа и становништва, али разговором и унапређењем сарадње могу се постићи бољи резултати.

Начелник Сакан је истакао да је суштина сваке сарадње повјерење и да ће учинити све што може да се заједнички рјешавају постојећи проблеми.