Обиљежен Дан особа са Дауновим синдромом


КОТОР ВАРОШ, 21. МАРТА – Малишани из Центра за породицу “Кућа радости” и њихови васпитачи организовали су шетњу градском улицом у шареним чарапама поводом Међународног дана особа са Дауновим синдромом.

Дипломирани социјални радник Санела Микић рекла је да у Центру за породицу “Кућа радости” имају пет малишана са Дауновим синдромом, а данашњом шареном шетњом желе да шире љубав и укажу суграђанима са проблеме оних породица које имају дјецу са потешкоћама у развоју.

Микићева је истакла да Центар за породицу “Кућа радости” окупља дјецу са говорно-језичким сметњама са подручја општине, те да комплетан кадар у овој установи волонтира.

Порукама другарства и љубави на Градском тргу малишани су указали на значај различитости дјеце са Дауновим синдромом, којима треба посветити посебну пажњу и шансу, јер они заиста могу много.

Из “Куће радости” су поручили да је данашњи дан прилика да се укаже јавности да постоје особе са специфичним потребама на које треба да се обрати пажња са нивоа свих институција.