Сутра регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма


КОТОР ВАРОШ, 30. МАРТА – У которварошкој спортској дворани сутра почиње 6. Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма који ће трајати два дана.
DSCN6048
На Сајму “Покренимо привреду” потврђено је учешће 150 привредника и економиста из Републике Српске и земаља окружења, представника институција Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Грчке, Кине, Италије, Русије, Њемачке, Швајцарске, као и бројних амбасада и инвеститора. Сајам “Котор Варош 2017” организују Развојна агенција општине Челинац и Подручна привредна комора Бањалука, уз покровитељство Владе Републике Српске и Министарства спољне трговине и економских односа БиХ. “Домаћин овогодишњег сајма је општина Котор Варош, а број излагача потврђује да ова локална заједница има широк спектар понуде.
Sajam 1(1)
Привредници и пољопривредници треба да искористе ову одличну прилику за размјену искустава, што би им могло бити од значајне помоћи у побољшању њихове конкурентности на домаћем и иностраном тржишту”, нагласио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан. Он је додао да квалитет изложених производа може да буде представљен на многим сајмовима широм Републике Српске. Директор Развојне агенције општине Челинац Александар Бранковић рекао је да су централне теме ове године инвестициони пројекти енергетског сектора и сектора зелених инвестиција, регионални енергетски пројекти кроз регионалну сарадњу, регионално напредовање, пословни састанци компанија цијелог региона, сарадња по моделу јавно-приватног партнерства. “Теме сајма биће обновљиви извори енергије и убрзани развој тржишта енергије из биомасе, али и енергетска ефикасност, као и нови приступ проблематици финансирања пројеката“, навео је Бранковић. Долазак на сајам су потврдили представници Министарства индустрије, енергетике и рударства, Министарства трговине и туризма, министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић. Свечано отварање сајма је планирано за 11.00 часова, а након тога ће услиједити обилазак сајамске поставке и разговори са привредницима.