Шаровић и Сакан отворили сајам привреде


КОТОР ВАРОШ, 31. МАРТА – 6. Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма „Котор Варош 2017“ симболичним пресијецањем врпце званично су отворили министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.
DSC_0277

Општина Котор Варош је домаћин овогодишњег сајма, који је окупио око 150 излагача из Републике Српске, БиХ и Србије. Отварајући сајам министар Шаровић је истакао да он представља пословни оквир који ће омогућити учесницима из различитих сфера бизниса да остваре контакте, размјењују искуства и промовишу сопствени бизнис на ефикасан начин.

Сајам привреде, пољопривреде и туризма је за Котор Варош несумњиво важан догађај, али је истовремено и велики изазов, јер тежи ка већем привредном и друштвеном развоју, запошљавању, успјешнијем пословању, бољим условима живљења, а самим тим и бољем животном стандарду“, рекао је Шаровић.

Организатори сајма су Развојна агенција општине Челинац и Подручна привредна комора Бања Лука, покровитељи су Влада Републике Српске и Савјет министара БиХ, а домаћин је општина Котор Варош. Начелник општине Зденко Сакан је изразио задовољство чињеницом да ова манифестација из године у годину има све више излагача, попримајући регионални карактер.

Привредници и пољопривредници треба да искористе ову одличну прилику за размјену искустава, што би им могло бити од значајне помоћи у побољшању њихове конкурентности на домаћем и иностраном тржишту. Квалитет изложених производа може да буде представљен на многим сајмовима широм Републике Српске“, поручио је Сакан.
DSC_0334

Секретар Подручне привредне коморе Бања Лука Александар Љубоја је нагласио значај „Которварошког сајма привреде“ који се одржава под слоганом „Покренимо привреду“.

Привредним субјектима и потенцијалним будућим инвеститорима неопходно је омогућити побољшане услове пословања, јер само заједничким напорима општинске управе, инвеститора, ресорних министарстава и других институција може се додатно оснажити повољан привредни амбијент у општинама Републике Српске“, истакао је Љубоја, који је уручио плакете појединцима и институцијама заслужним што се сајам одржава у Котор Варошу.

Улаз за све посјетиоце Сајма је бесплатан, а по ријечима директора Развојне агенције Челинац наредне године биће одржан у Прњавору.