Средњошколци положили испит хуманости


КОТОР ВАРОШ, 10. АПРИЛА – Општинска организација Црвеног крста је у сарадњи са школском секцијом Црвеног крста Средњошколског центра „Никола Тесла“ организовала акцију добровољног давања крви за матуранте и ученике ове школе.
Akcija 5
Прикупљене су 33 јединице крви за потребе лијечења болесника у КБЦ Бања Лука, чија је Трансфузијска служба и обављала прикупљање драгоцјене течности.
Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је Срни да се пријавило 50 средњошколаца, али да је тај број сведен на 33 након обављеног здравственог прегледа.
То говори о томе да су ученици ове школе веома занитересовани за овакве акције и да показују висок ниво одговорности“, истакао је Брборовић и додао да је 18 ученика дало крв први пут.
Akcija 2
Професор Ђуро Крчић, који је координатор хуманитарних акција у которварошком Средњошколском центру, нагласио је да матуранти ове школе акцијом добровољног даривања крви полажу испит хуманости, који је скоро у истој мјери важан као и матурски испит.
Поред ученика акцији се придружио и мањи број ветерана давалаштва.
У општинској организацији Црвеног крста Котор Варош истичу да ће ова акција постати традиционална и да ће се од наредне године организовати у оквиру Програма обиљежавања 24. априла – Дана општине.