Стонотенисерке „Укрине“ доминирале у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 28. МАЈА – Стонотенисерке „Укрине“ из Дервенте освојили су три прва мјеста на Отвореном турниру за младе стонотенисере који је данас одржан у Котор Варошу.

DSCN6370

Чланице овог клуба Исидора Бојанић, Ирис Комненовић и Маја Легин понијеле су епитет најбољих у конкуренцији субкадеткиња, млађих кадеткиња и кадеткиња. Код субкадета тријумфовао је Адис Кличић из Стонотениског клуба /СТК/ „Приједор“, док је његов клупски друг Павле Пузигаћа био најбољи код јуниора.

Такмичари СТК „Борац“ из Бања Луке Владимир Кунић и Даријо Пејић освојили су прва мјеста у конкуренцији млађих кадета и кадета, док је код јуниорки тријумфовала Софија Драгишић из СТК „Спин“ из Модриче.

Поред поменутих клубова на турниру су још учествовали СТК „Озрен Какмуж“ из Петрова, СТК „Спин“ из Бања Луке и домаћин СТК „Котор Варош“, а укупно су учествовала 42 такмичара.

Циљ оваквог типа турнира за млађе узрасне категорије је популаризација овог спорта и стицање неопходног искуства уочи предстојећих такмичења“, истакао је Драган Жарић, предсједник СТК „Котор Варош“, чији су чланови освојили четири медаље.

Млађи кадети Давид Пејаковић и Данијел Микановић освојили су сребрну и бронзану медаљу, а још двије бронзе освојили су кадет Оливер Ђурић и јуниор Младен Богданић

Успјешни организатори турнира су били Стонотениски савез Републике Српске, општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.