Усвојене одлуке о оснивању Туристичке организације и Развојне агенције


КОТОР ВАРОШ, 31. МАЈА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку о оснивању Туристичке организације и Развојне агенције за локални и економски развој општине Котор Варош.

DSCN6444

Промоција туризма и изворних вриједности, као и унапређење привреде стварањем пословног амбијента, основни су разлози оснивања поменутих установа.
По ријечима секретара СО Котор Варош Снежане Јурић један од разлога доношења ове одлуке је и добијање БФЦ сертификата и улазак општине Котор Варош у круг локалних заједница са повољним пословним окружењем.
За вршиоца дужности директора Туристичке агенције именован је Миодраг Петровић, док ће функцију вршиоца дужности Агенције за развој обављати Предраг Тешић.
Једногласно су донијете одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Рипиште-Баре“ у уклањању објекта бивше кафане „Стари кестен“ и старе школе у Шипрагама, које су у рушевном стању и угрожавају безбиједност пјешака и учесника у саобраћају.
Одборници локалног парламента су усвојили рјешења о разрјешењу и именовању вршиоца дужности предузећа и установа чији је оснивач општина Котор Варош, а за начелнике Одјељења опште управе и стамбено-комуналних послова поново су именовани Славен Момић и Слободан Гелић.