Тријумф Јовановића у мушичарењу

Тријумф Јовановића у мушичарењу


КОТОР ВАРОШ, 26. ЈУНИ – Огњен Јовановић побједник је такмичења у Флај фишингу /мушичарењу/, које је јуче одржано у Грабовици код Котор Вароша у оквиру манифестације “Видовдански сусрети-меморијал Марко Микић”.

Јовановић је са 22 уловљене рибе заслужено дошао до првог мјеста, а иза њега пласирали су се Владан Ђекановић и Дамјан Божић.

У оквиру данашње манифестације одржан је и шаховски турнир, гдје је доминирао интернационални мајстор Владо Јаковљевић, који је десет од укупно 11 партија ријешио у своју корист.

Другопласирани је био члан Шаховског клуба “Котор Варош” Сергеј Молчанов, а трећи његов клупски колега и велика шаховска нада Драган Станковић.

Најзанимљивији дио такмичарског програма било је надметање у брзом испијању пива, које је показало да је у најбољој кондицији Панто Бојић из Мото-клуба “Орлови” Котор Варош.

Делегација Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Голубић” из Шипрага, које је организовало манифестацију, уочи отварања такмичарског програма положила је вијенце на споменик некадашњем члану овог друштва Марку Микићу.

Ово је прва година да манифестација носи име нашег комшије Марка Микића, који је обиљежио једну епоху у овдашњем риболову. Желимо да прерасте у традицију“, рекао је предсједник Спортско-риболовног друштва Петко Крчић.

Манифестација је почела јуче порибљавањем Врбање и чишћењем њеног корита чиме је СРД “Голубић” још једном показао да им је брига о природи најважнији задатак.