Почело асфалтирање Улице патријарха Павла на Новом Насељу


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА – Увођењем извођача радова у посао данас је у присуству начелника општине Котор Варош и бројних мјештана озваничен почетак асфалтирања Улице патријарха Павла на Новом Насељу.

Извођач радова је Грађевинско предузеће „Планум“ из Теслића, а средства за ову намјену су обезбијеђена по Одлуци о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је укупна вриједност радова 310.000 КМ, а дужина улице која ће бити асфалтирана износи 370 метара.

Осим постављања новог асфалта, ширине 4,5 метра, и нових тротоара, ширине 1,5 метар, биће трајно ријешен и проблем оборинске канализације“, рекао је Сакан и подсјетио да је ово једна од најфреквентнијих улица којом гравитира велики број становника.

По ријечима Милоша Ждрње, шефа градилишта, у првој фази ће бити постављене цијеви за оборинску канализацију.

Очекујемо да у наредних неколико дана радници Електрокрајине и кабловског оператера измјесте стубове и инсталације како би могли несметано да приступимо извођењу радова“, додао је Ждрња.

Цијели пројекат ће бити финансиран из кредита Свјетске банке, а општина Котор Варош има обавезу враћања кредита као потписник уговора о подкредиту са Министарством финансија РС.