Потписани уговори за четири пројекта


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић потписали су данас уговоре са неформалним групама младих о финансирању четири пројеката у овој години у укупном износу 14.400 КМ.

DSCN6718

Пауковић је рекао да је Фондација “Мозаик” у БиХ за пројекте који се финансирају посредством Омладинске банке у Котор Варошу обезбиједила 3.000 КМ, док су други дио средстава обезбиједиле општина Котор Варош и неформалне групе младих у сарадњи са донаторима у овој локалној заједници у износу од 11.400 КМ.

Према ријечима начелника општине Зденка Сакана, ово је наставак успјешне сарадње са Фондацијом “Мозаик”. “Потписали смо уговор о сарадњи на двије године, а наш превасходни циљ јесте да се реализацијом одређених пројеката и едукацијом повећа учешће младих у развоју локалне заједнице”, нагласио је Сакан.

Сакан је оцијенио да пројекат Омладинске банке има перспективу и да ће локална управа подржати ове пројекте као и Програм друштвеног предузетништва, који у овој години покреће Фондација “Мозаик” с циљем подршке младим од 17 до 35 година да реализују друштвено иновативне пројекте у заједницама и покрену друштвене бизнисе који су усмјерени на опште добро. Директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић каже да је програм Омладинске банке проширен додатним едукацијама, које пружају прилику младим људима да стекну предузетничке вјештине. “Они који искажу предузетнички потенцијал имаће могућност да развију своје бизнис идеје, а они најуспјешнији биће подржани у оснивању властитог друштвеног бизниса“, истакао је Пауковић.

DSCN6719

Највећи дио средстава у износу 2.800 КМ одобрен је за пројекат “Наша дјеца-наша срећа”, који реализује Центар за породицу “Кућа радости”. У мјесној заједници Ободник биће релаизован пројекат под називом “Врбања је чиста. Сви на купање!” средствима у износу од 1.580 КМ. Пројекат “Игром и пјесмом до активирања најмлађих” коштаће 1.310 КМ, за реализацију пројекта “Едукација становништва о љековитом биљу” планирано је 1.420 КМ.