Усвојен извјештај о извршењу буџета за 2016. годину


КОТОР ВАРОШ, 13. ЈУЛА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању усвојили консолидовани извјештај о извршењу буџета за период од 01.01.-31.12.2016. године, уз покриће буџетског дефицита у износу од 136.152,32 КМ.

DSCN6734

Покриће кумулираног дефицита извршиће се смањењем јавне потрошње у периоду од 2018. до 2021. године у једнаким износима од 34.038,08 КМ.
Усвојена је одлука о додатном кредитном задужењу од 50.000 КМ на 25 година по пројекту „Хитног опоравка од поплава“. Ријеч је о слободним средствима Свјетске банке која се дистрибуирају општинама за санацију штета насталих током мајских поплава 2014. године.

Дио средстава у износу од 107.000 КМ, намијењених за асфалтирање Улице патријарха Павла на Новом Насељу, биће преусмјерено за санацију и модернизацију дионица пута Доњи Ободник – Дабовци и Забрђе – Ново Село.

Одборници су усвојили закључак којим се овлашћује начелник општине да са Шумским газдинством /ШГ/ „Врбања“ Котор Варош закључи споразум о заједничком улагању на износ од 200.000 КМ, а који се односи на ставку програма „Одржавање приоритетних путева са којих се врши извоз шумских дрвних сортимената“.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду именован је Срђан Ћорић /СДС/, а скупштина је усвојила рјешења о именовању вршилаца дужности чланова Управног одбора Агенције за локални економски развој, Туристичке организације и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош.
Приједлог Статута општине Котор Варош је добио потребну већину гласова.

Одборници локалног парламента су усвојили Одлуку о измјени дијела Регулационог плана „Спортек“, Одлуку о продаји непокретности у својини општине Подручној јединици /ПЈ/ „Електродистрибуција“ Бања Лука, Одлуку о уступању електроенергетских објеката и Одлуку о одрицању од накнаде за експроприсане непокретности.