Школски прибор за дјецу из социјално угрожених породица

Школски прибор за дјецу из социјално угрожених породица


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, директор Центра за социјални рад Драган Пејаковић и службеник Ворлд вижна Дијана Кременовић потписали су данас трипартитни уговор о помоћи дјеци из социјално угрожених породица у виду набавке торби и шкоског прибора.

DSCN6903

Хуманитарна организација Ворлд вижн је обезбиједила финансијска средства у износу од 5.480 КМ за набавку торби и школског прибора за стотину малишана из социјално угрожених породица, а носилац активности биће Центар за социјални рад.

У договору са Коалицијом за заштиту дјеце на подручју општине Котор Варош формираћемо списак породица којима је неопходна помоћ како би нову школску годину започели са новим прибором“, истакао је директор Центра за социјални рад Драган Пејаковић.

По ријечима Дијане Кременовић организација Ворлд вижн на овај начин жели да побољша услове образовања дјеци из социјално угрожених породица.

Велики број ових породица није у могућности обезбиједити својој дјеци основне школске потрепштине с обзиром на то да се налазе у стању социјалне потребе. Свака помоћ у школовању њихове дјеце је увијек добродошла“, нагласила је Кременовићева и додала да ће Ворлд вижн финансирати и пет самохраних мајки са подручја општине Котор Варош у виду пољопривредних подстицаја у договору са архијерејским намјесником которварошким Миленком Нарићем.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да локална заједница има одличну сарадњу са организацијом Ворлд вижн.

“Овом акцијом желимо заједнички да помогнемо и смањимо бриге око куповине школског прибора и торби за социјално угрожене категорије друштва, а циљ нам је да се и у наредном периоду позабавимо проблематиком образовања са пројектима који се могу реализовати на локалном нивоу“, рекао је Сакан.

Школски прибор и торбе биће подијељени до почетка нове школске године.