“Спортеку” признање за допринос друштвеном развоју


КОТОР ВАРОШ, 26. ОКТОБРА – Творница обуће “Спортек” из Котор Вароша добила је вечерас признање Подручне привредне коморе Бањалука за допринос друштвеном развоју на свечаности којом је обиљежено 115 година дјеловања коморског система бањалучке регије.

Sportek 2

Признање члану управе “Спортека” Мирославу Петрешину уручио је министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић.

“Спортек” је највећи послодавац у Котор Варошу и по том параметру један од највећих у цијелој Републици Српској са преко 2.000 запослених.

Идентично признање је уручено фармацеутској компанији “Хемофарм” из Бањалуке, на чијем челу је Которварошанка Биљана Марковић, док је дирецтор “Витаминке” Жарко Микић примио награду у категорији предузећа која послују дуже од 50 година.

Добро пословно окружење у Котор Варошу потенцирао је и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, који је истакао да је ова општина међу ријетким у РС који је испунио БФЦ стандард, што је потврда да има повољан амбијент и да је општина отворена за инвеститоре.

Рачић је рекао да су први облици организовања привредника на простору који покрива ова комора почели још далеке 1902. године.

Од момента оснивања па до данас, како су се мијењала друштвена уређења тако су се мијењали и облици организовања, али је комора увијек била мјесто гдје су се окупљали привредници и тражили могућност да заштите своје интересе, те да прослиједе иницијативе битне за њихово пословање“, нагласио је Рачић.

Основни задатак коморе, током свих година, као и данас је да заступа интересе привреде у дијалогу са локалним и извршним органима власти, промовише потенцијале привреде и да буде подршка у раду привредницима.

Подручна привредна комора Бањалука покрива 21 локалну заједницу, а на подручју њеног дјеловања постоји пет компанија које су старије од коморе.