Одиграна представа “Драга Јелена Сергејевна“


КОТОР ВАРОШ, 28. ОКТОБРА – Трећег дана фестивала омладинских позоришта „Варош фест“ одиграна је представа „Драга Јелена Сергејевна“, у извођењу Драмског студија М.А.С.К.Е. из Костајнице.

Draga Jelena Sergejevna 4

Редитељ представе Синиша Тешановић рекао је да је представа рађена по тексту Људмиле Разумовске и бави се темом изгубљених и уништених моралних вриједности.

Представа говори о нарушеном систему вриједности и како су нас неки нови клинци прегазили својом дрскошћу и ставом који често није поткован ни знањем ни квалитетом“, истакао је Тешановић.

Синиша Тешановић је окупио сјајну екипу младих и талентованих глумаца којима је успио пренијети свој ентузијазам, знање и стечено искуство и, како сам каже, ово је његов најбољи драмски рад до сада.

Млади глумци су се, због својих година, веома лако поистовијетили са ликововима Љаље, Паше, Виће, Волође и Јелене.

Главну улогу Јелене Сергејевне, која је представник свих оних људи који још увијек вјерују у праве вриједности, игра Маја Николић. Њени ученици у овој представи симболизују нове генерације које долазе, склоне алкохолу, болесно амбициозне, који гледају само на материјалне ствари.

У представи долази до сукоба морала и неморала и, нажалост, Јелена Сергејевна губи битку, јер је сама и без подршке“, истиче Николићева.

Трећи фестивал омладинских позоришта „Варош фест“ наставља се вечерас, када ће најмлађи Которварошани моћи погледати представу „Змајче“, у извођењу глумаца драмско-луткарског студија „Звончица“ из Новог Града.