Показати више толеранције и љубави


САРАЈЕВО, 5. ЈАНУАРА – Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је поводом предстојећег православног Божића да сви у БиХ треба да буду бољи људи, да се суздржавају од сукоба, показују много више толеранције и љубави, како би свима било боље.

“Божић је празник који промовише двије кључне вриједности – љубав и мир, што нам у овим временима посебно треба. Љубав, да бисмо разумјели друге и другачије, а мир да бисмо заједно напредовали”, рекао је Иванић на пријему поводом православног Божића, који је организовао у згради Предсједништва БиХ.
IMG-ff5bb94d1b36ea65ac5cc0abf548198d-V
Он је навео да Божић свима, а поготово онима које људи бирају да их представљају и воде, шаље снажну и универзалну истину, али и опомену да се кроз дјело служења показује љубав, те да онај који служи људима има мир са људима и бива миротворац.

Иванић је свим православним Србима у Републици Српској, БиХ и свијету, као и свима који славе Божић, честитао овај празник традиционалним поздравом “Мир Божји – Христос се роди!”.

Пријему је присуствовао и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да се требамо чувати тешких ријечи, јер иза њих остају теже посљедице него што мислимо.

Божићном пријему присуствовао је велики број представника дипломатског кора, као и политичког, културног и вјерског живота БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ, те представници дипломатског кора.