Прослављена школска слава


КОТОР ВАРОШ, 26. ЈАНУАРА – У Средњошколском центру /СШЦ/ “Никола Тесла” данас је прослављена школска слава – Свети Сава.

DSCN7589

Ученици су у пригодном културно-умјетничком програму извели рецитал, позоришни комад и бесједе о животу и раду првог српског архиепископа и просвјетитеља Светог Саве.

Директор СШЦ “Никола Тесла” Данијела Костић рекла је да је школска слава Савиндан значајан датум за ову, као и за школе широм Републике Српске.

Треба да охрабримо и подстакнемо професоре да им Свети Сава буде узор и морална величина, како би наши ђаци постигли свој пуни потенцијал, онако како је то радио Свети Сава – бринући за своју отаџбину и чувајући оно што је крвљу стечено у Републици Српској“, истакла је Костићева.

DSCN7596 (1)

Након приредбе, у ресторану Средњошколског центра приређен је славски ручак којем је, осим радника ове установе и гостију из јавног и привредног живота Котор Вароша, присуствовао и начелник општине Зденко Сакан.

Можемо бити поносни, јер се овај датум обиљежава вијековима и надам се да ће име Светог Саве на овим просторима још дуго да се слави“, поручио је Сакан и додао да је Свети Сава прво име у историји српског народа.