Иванић: Дом здравља на понос Которварошана


КОТОР ВАРОШ, 22. АВГУСТА – Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је данас новоизграђени блок Дома здравља “Свети Пантелејмон” у Котор Варошу и изразио задовољство чињеницом да је овај пројекат успјешно реализован.

Захваљујући фондацији „Хајдар Алијев“ из Азербејџана у износу од 1.500.000 КМ Котор Варош је добио респектабилан објекат који ће бити од користи свим пацијентима и запосленима у овој установи“, рекао је Иванић и додао да су пријатељи из Азербејџана недавно донирали најмодерније санитетско возило Дому здравља у знак захвалности за добро реализован пројекат.

DSCN8325

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је истакао да је укупна површина нове зграде, која ће бити увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, бити 850 метара квадратних.

Ријеч је о модерном објекту који ће бити опремљен потпуно новом медицинском опремом и намјештајем у складу са свјетским нормама у здравству. Објекат ће имати подрум, приземље у којем ће бити смјештена Служба хитне помоћи и спрат намијењен за амбуланте породичне медицине“, рекао је Бибић и додао да ће објекат бити свечано отворен 10. септембра.

DSCN8328

Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић је током данашње посјете Котор Варошу разговарао и са начелником општине Зденком Саканом о реализацији нових пројеката у овој локалној заједници.

DSCN8319

Настојаћемо у наредном периоду реконструисати објекат старе Аустроугарске школе, који је значајно девастиран. Постоји пројекат у вриједности од 750.000 КМ у оквиру којег би изградили културни центар и библиотеку, а имамо обећање господина Иванића да ће пружити подршку у оквиру својих могућности“, поручио је Сакан.

Сакан је упознао Иванића са актуелном ситуацијом у општини Котор Варош, која уз Дервенту има најмању стопу незапослености у Републици Српској.