Влада РС улаже 290.000 КМ у Дом здравља


КОТОР ВАРОШ, 27. АВГУСТА – Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са начелником општине Котор Варош Жељком Цвијановић о новим пројектима и могућностима улагања у которварошки Дом здравља.

Цвијановићева је истакла да је Влада РС у претходном периоду из Развојног програма уложила око 70 милиона КМ у општину Котор Варош, те да је било 11 милиона КМ повољних пласмана ИРБ-а.

DSCN8376

У овој години смо пласирали 480.000 КМ, којима ћемо подржати санацију локалних путева, реконструкцију Народне библиотеке, санацију Основне школе у Масловарама и просторије Фудбалског клуба Младост“, рекла је Цвијановићева.
Она је истакла да су договорена нова улагања у Дом здравља.

Данас смо договорили на основу захтјева из општине и Дома здравља да ћемо подржати са 250.000 КМ да се ријеши грађевински дио, којим ће се третирати гинекологија и лабораторија, а ја сам обећала да ћу као предсједник Владе РС из других средстава омогућити куповину новог ултразвука у вриједности 40.000 КМ, тако да се можемо похвалити да ћемо у потпуности рекионструисати гинекологију и лабораторију“, поручила је Цвијановићева и додала да је радује чињеница да которварошки Дом здравља редовно измирује своје обавезе.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да руководство локалне заједнице жели добру сарадњу са свим нивоима власти, па тако и са Владом РС.

Упознали смо премијерку са нашим проблемима и приоритетима, до сада смо те проблеме ријешавали искључиво из нашег буџета, имамо одређених проблема са санацијом локалних макадамских путева, са водоводом и канализацијом, али вјерујемо да ћемо уз подршку Владе РС успјети један дио тих проблема ријешити“, закључио је Сакан.