Чубриловић: Котор Варош – општина са јасном визијом развоја


КОТОР ВАРОШ, 29. АВГУСТА – „Котор Варош је изузетно уређена локална заједница која има јасну визију развоја“, рекао је новинарима предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић након разговора са начелником општине Зденком Саканом.

Чубриловић је рекао да је имао конструктиван разговор са Саканом и да га радује чињеница да је ово општина која има повољан пословни амбијент.

Велики број запослнеих радника је гарант останка људи на овим просторима, а у Котор Варошу је развој привреде на највишем нивоу“, додао је Чубриловић.

DSCN8394

Чубриловић и Сакан су данас обишли дионицу регионалног пута Котор Варош – Кнежево и изразили задовољство динамиком радова.

Укупно ће до краја септембра бити асфалтирано 14 километара овог пута, а након завршетка свих радова грађани двије локалне заједнице добиће модеран пут који ће повезивати Котор Варош и Кнежево“, нагласио је Чубриловић.

Влада Српске дала је сагласнот „Путевима Српске“ за кредитно задужење у износу од 7,98 милиона КМ за наставак градње регионалног пута Котор Варош – Кнежево, а укупна вриједност радова је 18 милиона КМ.

DSCN8398

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је значај завршетка изградње овог регионалног пута, који ће олакшати живот становништву двије општине, али и допринијети њиховом развоју.

Завршетком изградње овог пута двије локалне заједнице ће бити још снажније повезане, а самим тим биће подстакнут њихов развој“, поручио је Сакан.

Предсједник НС РС Чубриловић и начелник Сакан разговарали су и о модернизацији три километра магистралног пута у Котор Варошу, односно постављању новог асфалта, јер је пројекат санације и реконструкције градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже завршен.

Договорено је да се након прибављања документације и рјешавања имовинских проблема санирају и два моста у мјесној заједници Шипраге, преко којих се одвија теретни саобраћај, али и да се изврши реконструкција макадамског пута према Крушеву Брду.

По ријечима Чубриловића поменуте инвестиције ће ући у програм рјешавања за идућу годину.