Одржано регионално такмичење основаца у рукомету


КОТОР ВАРОШ, 5. МАРТА – На регионалном такмичењу ученика основних школа у рукомету у Котор Варошу прво мјесто у мушкој конкуренцији освојила је екипа Основне школе “Иво Андрић” из Бањалуке, а у женској конкуренцији екипа Основне школе “Десанка Максимовић” из Трна.

Бањалучани су у финалу савладали вршњаке из Основне школе “Свети Сава” из Котор Вароша резултатом 21:16.

Најбољи играч турнира је Никша Петровић из побједничке екипе, епитет најбољег голмана припао је његовом саиграчу Страхињи Јекинићу, док је најбољи стријелац Огњен Каламанда из екипе Основне школе “Свети Сава”.

DSCN8903

Код дјевојака тријумфовала је екипа Основне школе “Десанка Максимовић” из Трна, која је финалу надвисила састав Основне школе “Борислав Станковић” из Бањалуке резултатом 13:4.

Најбоља играчица завршног турнира је Сандра Полић, најбољи стријелац Валентина Тешић, док је је за најуспјешнијег голмана проглашена Сара Павковић, све чланице побједничког тима.

Координатор Малих олимпијских игара за регију Бањалука Велибор Видовић похвалио је организаторе такмичења и пожелио много среће побједничким екипама на републичком такмичењу у Приједору.

DSCN8907

Директор Средњошколског центра “Никола Тесла” из Котор Вароша Данијела Костић уручила је дипломе за најуспјешније екипе и захвалила учесницима на фер и коректној игри.