Почела санација Основне школе у Масловарама

Почела санација Основне школе у Масловарама


КОТОР ВАРОШ, 11. МАРТА – Замјеном вањске столарије почела је санација зграде Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Масловарама.

Ријеч је о пројекту вриједном 200.000 КМ, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске.

Директор Основне школе „Петар Петровић Његош“ Драгана Ђукић је истакла да је замјена столарије и крова била неопходна, јер ће се направити уштеде у трошковима гријања.

Sanacija 1

Осим наставног процеса, морали смо водити бригу и о здрављу ученика, а дотрајала столарија и оштећени прозори нису могли задржати топлоту у зимским мјесецима. Након завршетка радова, значајно ћемо смањити утрошак енергије и створити нормалне услове за рад“, рекла је Ђукићева.

Она се захвалила Влади Републике Српске јер је препознала значај ове установе, која је саграђена почетком осамдесетих година прошлог вијека и неопходна јој је темељна реконструкција за нормално одржавање наставе.

Sanacija 3

Замјена крова и спољашње столарије неће утицати на одржавање наставног процеса за 261 ученика и њихове наставнике“, закључила је Ђукићева.

Извођач радова је предузеће „Џена“ из Градачца, а уколико временске прилике дозволе планирано је да радови буду завршени крајем маја.