Одржан састанак Привредног савјета


КОТОР ВАРОШ, 22. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан упознао је данас чланове Привредног савјета општине о пројектима и активностима који су реализовани у протекла три мјесеца.

По његовим ријечима Спортска дворана у оквиру Средњошколског центра “Никола Тесла” крајем априла ће добити употребну дозволу.

У току је израда пројекта изведеног стања и елабората о квалитету изведених радова, након чега ће услиједити технички пријем и издавање употребне дозволе“, истакао је Сакан и додао да је за ову намјену из општинског буџета издвојено близу 15.000 КМ.

Такође, у оквиру плана капиталних инвестиција разматраће се могућност рјешавања проблема гријања у спортској дворани.

Јавном предузећу “Путеви РС” је послан захтјев за давање сагласности за пројектовање и изградњу аутобуског стајалишта код пилане “ЕФМ” на магистралном путу М-4.

DSCN8985

У току је израда Регулационог плана у Доњем Варошу у Кнез Михајловој улици, како би се на најбољи могући начин ријешио проблем саобраћајне инфраструктуре, паркинга и тротоара у улици која гравитира према фабрици обуће “Дермал”.

На иницијативу руководства Средњошколског центра “Никола Тесла” задужиће се Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове да изврше предмјер и предрачун радова на уређењу радионице за практичну наставу, која се налази иза зграде Радничког универзитета, уз могућност да се дио радионице може издати заинтересованим предузећжима за отварање погона у машинској струци.

Радови на изградњи трасе водовода према мјесној заједници Забрђе теку предвиђеном динамиком и очекује се да ће проблем неадекватног снабдијевања водом за пиће бити ријешен у првој половини наредне године.