Организована акција чишћења и уређења града


КОТОР ВАРОШ, 13. АПРИЛА – Општинска управа Котор Варош организовала је акцију чишћења и уређења града у оквиру обиљежавања Дана општине – 24. априла.

Акцији чишћења града одазвали су се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, спортски клубови, ученици и просвјетни радници основних и средњих образовних установа.

DSCN9053

Радници локалне самоуправе очистили су ужи центар града, градски трг, простор око спомен-костурнице борцима НОР-а и спомен-обиљежја палим борцима Војске Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.

IMG-87ae0246a114ac48d96450c0d3e34d3b-V

Он каже да је циљ акције остварен, јер је прикупљено више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који је угрожавао животну средину.

Наредне седмице биће организована акција сађења цвијећа на јавним површинама, у којој ће учествовати чланови еколошког покрета “Еко опстанак” и еколошке секције Основне школе “Свети Сава” Котор Варош.

IMG-6b166c47e725a68c313e6305ffebe61c-V

Прољећну акцију чишћења и уређења града општинска управа организовала је у сарадњи са Комуналним предузећем /КП/ “Бобас” и покретом “Еко опстанак”.