Отворена изложба слика Горана Чупића


КОТОР ВАРОШ, 22. АПРИЛА – Изложба слика которварошког умјетника Горана Чупића отворена је вечерас у Котор Варошу у оквиру обиљежавања Дана општине – 24. априла.

Ријеч је о младом сликару који је Академију умјетности завршио 2011. године у Бањалуци, а тренутно је апсолвент на мастер студијама. Излагао је на више колективних изложби у земљи и региону, а ово је прва самостална изложба умјетника који живи и ствара у родним Масловарама.

DSCN9186

Изложбу је отворио начелик општине Котор Варош Зденко Сакан истакавши да је Чупић изградио препознатљив рукопис, а своју енергију умјетничким дјелима преноси на људе добре воље.

“У сликама Горана Чупића су сабрана сва искреност, енергија и непосредност његовог живљења и поимања умјетности. У оквиру наших могућности подржаваћемо његов рад, јер су на већини његових слика природне љепоте которварошког краја”, рекао је Сакан.

DSCN9183

Чупић каже да тражећи задовољство он сам води дијалог са сликарством и умјетношћу у константној борби са бјелином платна.

“Ова поставка је само дио онога што сам до сада насликао и трудићу се да истакнем више жанрова, како би људи видјели са колико жара и енергије улазим у сваку слику”, рекао је Чупић.

DSCN9189

Поред сликарства овај млади умјетник се бави и графичким дизајном, концептуалном умјетношћу, односно умјетничким инсталацијама у природи, а експеримантише и са архитектуром.

Технике које користи су уље на платну и акрилик на платну, а његова дјела су најчешће намијењена за комерцијалне сврхе, али неријетко слика и за своју душу.

Изложби слика Горана Чупића присуствовали су представници локалне управе, јавних предузећа и установа и бројни грађани.

DSCN9187

Сви који нису били у могућности да погледају слике овог умјетника биће у прилици да то ураде до четвртка, 25. априла, до када траје изложба.